Podrývání u cukrové řepy: Porovnání verzí
(Založena nová stránka s textem „Půdoochranná technologie, která spočívá v kypření zhutnělých vrstev půdy pod úrovní hloubky orby, avšak bez jejich obracení. Hlavní výhodo…“) |
(Žádný rozdíl)
|
Aktuální verze z 8. 8. 2017, 15:06
Půdoochranná technologie, která spočívá v kypření zhutnělých vrstev půdy pod úrovní hloubky orby, avšak bez jejich obracení. Hlavní výhodou podrývání podorničí je, že zlepšuje kořenový růst a infiltraci vody a živin, a tím přispívá k omezení povrchového odtoku vody a ke zvýšení výnosů. U některých plodin dochází i ke zlepšení kvalitativních parametrů sklizené produkce.
Tuto technologii mohou zemědělci využívat při zakládání porostů cukrové řepy na MEO plochách od 1. 1. 2013.